مراحل ساخت ویلا
ویلا، فضای مسکونی دلپذیر و جذابیاست، اما پروسه ساخت آن پیچیده، طولانی و هزینه بر است. در شروع، باید فرآیند ساخت ویلا را به چند فاز تقسیم کرد تا مرحله به مرحله اقدامات لازم انجام شود و از سردرگمی و پیچیدگی پروژه جلوگیری به عمل آید.
اولین مرحله یا فاز، انجام مطالعات و بررسی های منطقه ساخت ویلاست، ویژگیهای مهمی از جمله اقلیم، دسترسی، مساحت زمین، خصوصیات طبیعی شامل شیب، همجواری با بدنه های آبی و بافت کلی سایت باید مورد بررسی قرار گیرد. هر کدام از این ویژگیها، تهدیدات و فرصت های منحصر به فردی را ایجاد می کنند که باشناخت آنها طرح و ساخت ویلا به سوی پایداری بیشتر پیش می رود. به عنوان مثال بهترین دید و منظر و نور مناسب، جهت گیری کلی پروژه را تعیین می کند و شیب غالب سایت، نوع چیدمان فضاهای مورد نیاز، نوع محوطه سازی و تمهیدات سازه ای خاص را مشخص می کند. علاوه بر موارد ذکر شده، اطلاع از قوانین حاکم بر منطقه مانند میزان تراکم و سطح اشغال و حفظ حریم های طبیعی، خط و خطوط اصلی طرح را شکل می دهد.
مرحله بعدی، تعیین نسبت کلی توده به فضا و تخصیص مساحت مورد نیاز به بنای ویلا و محوطه سازی آن می باشد. با این اقدام، میزان مساحت در دسترس برای طراحی و جایگذاری فضاهای مختلف، تعیین می شود. لیست کردن فضاهای مورد نیاز ویلا، اهمیت بسیاری دارد. با توجه به پتانسیل ویلا این فضاها فقط شامل فضاهای عملکردی و ضروری نیست بلکه می تواند شامل فضاسازی هایی نیز باشد که کیفیات آسایشی، تفریحی و عملکردی ویلا را ارتقا می دهند.
در مرحله طراحی باید نوع ارتباطات بین فضاهای مختلف خصوصی و عمومی به دقت شکل گیرد و عملکردهای مشابه و مکمل در جوار یکدیگر تعریف شوند.
در همین حین انتخاب سبک مناسب باید صورت گیرد. سه سبک رایج در ساخت ویلا، مدرن، کلاسیک و روستیک است که هرکدام دارای ویژگیهای منحصر به فردی هستند. از اولین مراحل طراحی تا آخرین جزییات ساخت و پرداخت کاری و نما کاری و محوطه سازی، حفظ این سبک ها باید مد نظر قرار گیرد.
با تکمیل دقیق نقشه های سازه و معماری، تاسیسات و همچنین لندسکیپ، پروژه وارد فاز اجرایی می شود که با آماده سازی بستر برای عملیات ساختمانی شروع می شود و تا نازک کاری و اتمام المانهای محوطه پیش می رود. در تمام این مراحل باید طبق نقشه ها پیش رفت و اگر تصمیمی بر تغییر قسمتی از طرح گرفته شد، از قبل تمام تمهیدات و ملاحظات لازم در نظر گرفته شود و سپس به آن مبادرت کرد. انجام تغییرات بدون پیش بینی اثرات آنها، به اتلاف وقت و هزینه و دور شدن از کانسپت های اولیه طرح، منجر می شود.