طراحی تراس ویلا

طراحی تراس در ویلا مقوله ای است قابل توجه، چرا که اغلب اوقات ساخت ویلا در فضای باز و طبیعی صورت می گیرد که دارای محدودیت های اندک و ظرفیت های زیادی برای طراحی فضاهای واسطی مانند تراس می باشد.

در ابتدا تراس به یک سکوی بالا آماده از سطح زمین اطلاق میشد که مجاور و متصل به ساختمان باشد. ممکن است این سکو در چند تراز تعریف شود، این رویکرد برای ویلا در زمین شیبدار ایده آل است.

ویلا در زمین شیب دار

اما امروزه تراس در طراحی ویلا، از این تعریف فراتر رفته و بالکن های بزرگ و با سقف یا بدون سقف را نیز شامل می شود. همچنین در بعضی موارد، ایوان ویلا با عرض زیاد نیز به نام تراس نامیده می شود.

نکات مهم در طراحی و جانمایی تراس در ویلا

  • اولین نکته، جانمایی تراس رو به بهترین دید و مناظر سایت ویلا می باشد تا بهره گیری حداکثر از پتانسیل های بصری محیط طبیعی، در تراز های ارتفاعی مختلف، حاصل آید.
  • تراس ویلا نباید رو به جهت وزش بادهای سرد و نامناسب باشد. در صورتیکه منظره شاخص و منحصر به فردی در آن سمت وجود داشته باشد، بهتر است با تمهیداتی از قبیل جان پناه های شیشه ای سکوریت یا مشبک بلند و ایمن، حصارها و باد شکن های طراحی شده، فضای نشیمن روی تراس را از بادهای مناسب در امان داشت، در عین حال از مناظر زیبای پیرامونی لذت برد.
روف گاردن در تراس

بنا بر وسعت تراس، ایجاد روف گاردن روی آن باید با توجه به تمهیدات سازه ای ناشی از اضافه وزن، عایقکاری و بستر سازی مناسب برای پوشش گیاهی صورت پذیرد.

  • معمولا تراس در طبقه پایینی و نزدیک سطح زمین بهتر است در مجاورت فضای نشیمن و آشپزخانه باشد تا با درب های کشویی و سرتاسری باعث وسعت فضلی داخلی شود و نقش مکمل را برای کاربری های داخلی ایفا کند.
  • در صورت سراسری بودن تراس در طبقات بالایی بهتر است فضاهای مختلف دارای دسترسی مستقل به آن باشند و به جای استفاده از پنجره های گسترده، از درب های کشویی رو به تراس استفاده شود.
  • فرم و متریال مورد استفاده در تراس باید در هماهنگی با سبک طراحی ویلا باشد و به عنوان بخشی از ساختمان ویلا درک شود نه جزئی الحاقی و زائد.
  • در مناطقی که اغلب اوقات سال دارای آب و هوای معتدل و مطبوع هستند. بهتر است فضای تراس به عنوان فضای نشیمن مهمی تلقی شود و با دقت به نیازهای فضایی آن پرداخته شود.
تراس در همکف

پیوستگی فضایی در تراس ویلا

طراحی تراس دارای تاثیر متقابلی بر طراحی ویلا می باشد. وجود آن حجم و نمای ویلا را تحت تاثیر قرار می دهد و همچنین سبک طراحی ویلا، ویژگی های اصلی آن را تعیین می کند. ساخت تراس یک فضای نشیمن بیرونی فراهم می آورد که در صورت مجاورت با فضای نشیمن داخلی و شیشه بندی های گسترده، به پیوستگی داخل و خارج و در نتیجه وسعت فضایی نشیمن داخلی منجر می شود.

طراحی تراس در ویلا

در ادامه به معرفی چند نمونه تراس جذاب می پردازیم:

این تراس در دو سطح چوبی تعریف شده است و دارای دیواره سبکی برای حفظ خلوت و حریم خصوصی است. دو نورگیر روی سطح بالای آن تعبیه شده که ورود نور را به فضای داخلی زیرزمین تامین می کنند.

تراس چوبی

تراس در ترکیب با عرشه چوبی کنار استخر و باغچه ها در اختلاف سطح متنوعی تعریف شده است و دارای فضاسازی متنوعی می باشد.

تراس در ترکیب با عرشه چوبی

تراس وسیع همراه با پوشش گیاهی و مبلمانی مدرن و ساده رو به دید بی نهایت دریا، مانند عرشه ای زیبا گسترده شده است.

تراس در ویلا

پوشش های حصیری سبک، سایه اندازی های موقت روی یک تراس ویلا ایجاد می کنند و به آن خنکی دلچسبی می افزایند.

تراس بزرگ در یک ویلا ساحلی، پذیرای یک استخر و فضای نشیمن شده است، با دیدهای بی نظیری رو به اقیانوس و صخره های ساحلی.

ویلا ساحلی

تراس در این ویلا روستیک، در دو سطح با اختلاف چند پله تعریف شده است و با وجود گلدان ها و درختچه ها در پیرامون آن، یک روف گاردن زیبا در آن ادغام شده است.

ویلا روستیک با تراس

دیوارهای بلند این تراس، در قسمت آتشگاه و نشیمن، آن را کاملا محفوظ ساخته است. این قسمت دارای سقف سبک و موقتی است که فضا را از تابش شدید آفتاب یا بارندگی ها حفظ می کند. این فضا دارای یک بازشوی شیشه ای به قسمت کاملا باز مجاور است که استخری را در خود جای داده است.

تراس با دیوار

تراس این ویلا روستیک، با سقفی از تیرهای چوبی و ستون های آجری، رو به نمای زیبای پیرامونی گسترده شده است و حس خانه های ییلاقی را تداعی می کند.

سقف چوبی تراس ویلا روستیک
Beautiful Small Terrace Design

طراحی ویلا ساحلی باتراس رو باز و مبله شده رو به دیدهای بی نهایت دریا جذاب تر شده است. با کاشت درخت و گیاهان محدودی، یک روف گاردن کوچک نیز در تراس شکل گرفته است.

طراحی ویلا ساحلی

سایه بان شیشه ای با تیر و ستون های ساده و بازشوهای ظریف شیشه ای و کشویی، تراس شیک و لوکسی را شکل داده است که در تمام اوقات سال و همه شرایط آب و هوایی می توان از آن لذت برد.

تراس با سایه بان شیشه ای

بخشی از تراس ویلا به صورت یک سکوی چوبی و بخش دیگر فضای نشیمن و غذا خوری است، با پوشش سقفی نیمه باز، این فضای محفوظ، بهره مند از طراوت و زیبایی های طبیعی این باغچه ویلا می باشد.

باغچه ویلا به همراه تراس

یک ساختار پرگولا مانند چوبی، فضای آتشگاه دنجی را شکل داده و در هماهنگی جذابی با عرشه چوبی استخر مجاور قرار گرفته است.

آتشگاه در تراس

تراس در ویلاسازی مینیمال، به ساده ترین حالت تعریف می شود. تضاد رنگی سطوح چوبی قهوه ای و بتنی سفید رنگ با رنگ سبز پوشش گیاهی پیرامونی، تنوع چشم نوازی خلق می کند.

ویلا مینیمال

محوطه سازی مینیمال به آرامی به نشیمن بیرونی در تراس و سپس به فضای داخلی ویلا راه یافته است.

تراس ویلا مینیمال

دو سطح افقی ساده، طبقه همکف ویلا را درخود جای داده و دو تراس در دو تراز ارتفاعی مختلف ایجاد کرده است.

تراس در دو تراز ارتفاعی

فضای آشپزخانه به واسطه بازشوهای شیشه ای تاشو به فضای تراس می پیوندد، ادامه کفسازی چوبی در تراس، پیوند فضایی فضاهای داخلی و این فضای نیمه محصور را تقویت می کند.

ارتباط آشپزخانه و تراس

در این طراحی سنتی ویلا، بخشی از تراس مسقف اجرا شده و همچنین دارای دسترسی مستقل از حیاط ویلا می باشد. پیشامدگی تراس باعث ایجاد فضای نشیمن سرپوشیده ای در فضای باز شده است.

طراحی ویلا سنتی

تراس نیمه مسقف می تواند با حداقل تجهیزات آشپزی و مبلمان و یک شومینه، تبدیل به یک فضای نشیمن و صرف غذای متنوع شود.

تراس نیمه مسقف

با درب های کشویی، تمام فضاهای طبقه بالای ویلا به تراس راه یافته و از نشیمن بیرونی، هوای مطبوع و دید و منظرهای اطراف بهره مند هستند. کفسازی چوبی با پروفیل های چوبی درب و پنجره ها و میز چوبی تناسب زیبایی دارد.

تراس با در کشویی

شومینه سنگی ساده در این تراس، فضای نشیمن گرم و زیبایی را در مجاورت نشیمن داخلی خلق کرده که با باز شدن درب های بزرگ و کشویی، هر دو فضا به یکدیگر می پیوندند.

شومینه در تراس

جان پناه بلند شیشه ای تراس، امنیت فضای آتشگاه و نشیمن را به خوبی تامین کرده، در عین حال هیچ مانعی در برابر دید به مناظر اطراف ایجاد نکرده است.

جان پناه بلند شیشه ای در تراس

نتیجه گیری

طراحی تراس در ویلا به ایجاد ارتباط مؤثرتر میان فضای داخلی و محیط بیرونی کمک می‌کند. با در نظر گرفتن موقعیت مناسب، استفاده از متریال‌های مقاوم، و افزودن عناصری مانند گیاهان و مبلمان، می‌توان یک فضای کاربردی و زیبا ایجاد کرد که از آن برای استراحت، تفریح و حتی کارهای روزمره استفاده شود.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]