اتاق شومینه ویلا

طراحی ویلا شامل طراحی فضاهای متنوعی است که شاید کمتر در منازل مسکونی معمول، دیده می شوند. ماهیت مستقل و آزادی نسبی فضایی که ساختمان ویلا دارد، پتانسیل مناسبی را برای خلق فضاهای دلخواه و جذاب ایجاد می کند. یکی از این فضاها اتاق شومینه در ویلا می باشد.

شومینه سمبلی است از گرما و زندگی در طبیعت و احساس دنجی و گرمای مطبوعی را به خصوص در فصول سرد سال در فضا به وجود می آورد. اگرچه وجود شومینه در اتاق نشیمن و یا اتاق خواب های بناهای ویلایی، امری است رایج و محبوب اما اگر بتوان اتاقی را مخصوص آن در نظر گرفت، به تنوع و جذابیت فضای داخلی ویلا افزوده می شود. همچنین می توان آن را با یک کتابخانه کوچک نیز تجهیز کرد، در این صورت علاوه بر داشتن پتانسیل دورهمی های خصوصی و خانوادگی به فضای بی نظیری جهت مطالعه و آرامش نیز تبدیل خواهد شد.

چه مواردی را باید در طراحی اتاق شومینه در ویلا رعایت کنیم:

  • جانمایی مناسب اتاق شومینه در پلان معماری ویلا

اتاق شومینه به عنوان یک فضای نشیمن خصوصی و دنج، بهتر است در طبقه پایین ویلا قرار گیرد. از یک سمت با نشیمن اصلی در ارتباط باشد و از سمت دیگر به واسطه بازشوهای بزرگ به پیرامون ویلا دید داشته باشد، چرا که دیدن مناظر زیبای پیرامونی به ویژه در فصول سرد و برفی، در کنار یک شومینه گرم و روشن، بسیار لذت بخش است. اما می توان بنا بر نوع طراحی و سیرکولاسیون پلان ویلا، اتاق شومینه را در طبقات بالایی ویلا نیز در نظر گرفت.

  • جهت گیری اتاق شومینه

مناسبترین جهت گیری اتاق شومینه رو به جنوب است، در این صورت این فضا به خوبی از آفتاب زمستانی بهره مند می شود. در این خصوص، وجود دید و منظرهای شاخص سایت ویلا نیز تاثیر گذار هستند، و می توان شیشه بندی اتاق شومینه را طوری شکل داد که رو به مناظر خاص و دلخواه باشد.

  • تناسب صلبیت و شفافیت اتاق شومینه

میزان  صلبیت و محصوریت اتاق شومینه با استفاده از دیوارهای کاملا صلب و یا پارتیشن های سبک و شفاف تعیین می شود. از آنجاییکه جداره های این فضا در تماس مستقیم با فضای بیرونی و شرایط آب و هوایی مختلف قرار دارند، باید از عایق بندی مناسب برای آنها بهره گرفت. البته این امر در مورد اقلیم های معتدل و گرم و مرطوب، صدق نمی کند.

شیشه بندی گسترده برای بهره بردن از مناظر طبیعت پیرامونی، می تواند با تکیه بر تکنولوژی های نوین و نسل جدید شیشه های دو یا سه جداره، دارای کمترین اتلاف حرارتی باشد. شیشه های کف تا سقف، فضای داخلی اتاق شومینه را بسیار جذاب ساخته و پیوند بصری فضای داخلی ویلا را با نمای ویلا و محوطه ویلا تقویت می کنند.

  • انتخاب سبک طراحی داخلی مطلوب و مبلمان

بنا بر سلیقه های مختلف، اتاق شومینه می تواند طراحی داخلی و مبلمان منحصر به فرد خود را داشته باشد. اگرچه بهتر است این سبک و سیاق همسو با تم کلی طراحی داخلی ویلا باشد تا به عنوان جزئی از کل درک شود. سبک های طراحی ویلا می توانند برای طراحی داخلی اتاق شومینه نیز مانند سایر فضاها تعمیم داده شوند.

شاید بتوان به جرات، سبک روستیک را مناسب ترین رویکرد برای فضاسازی یک اتاق شومینه در نظر گرفت. در این صورت وجود آتش و بافت سنگی شومینه، خشونت، زمختی و بکری طبیعت را به درون فضا کشانده و یک فضای روستایی، گرم و صمیمی خلق می شود. سنگ، تیرک های چوبی و مبلمان و دکوراسیون روستیک، هماهنگی دلچسبی با شعله های آتش دارند.

????????????????????????????????????????????????????????????

چیدمان و فضاسازی کلاسیک، جانمایی شومینه و فرم ظاهری آن را به عنوان المانی کاربردی-تزئینی، تعیین می کند.

شومینه می تواند در فضای مدرن، حضوری بی ادعا، آرام و ساده داشته باشد و صرفا به واسطه شعله های فروزانش، درکانون توجه قرار گیرد. به عنوان مثال می تواند به صورت یک شکاف در المانی جداکننده، به دو فضای نیمه مجزا، گرما و روشنی بخشد.

اتاق شومینه همچنین می تواند با رویکردهای انتزاعی و مینیمال تعریف شود. در این صورت فرمهای آبستره و خاص در فرم و جایگذاری شومینه و مبلمان پیرامونی آن شکل می گیرند.

ادغام مدرن با روستیک، ترکیبی است که به واسطه سطوح ساده و مبلمان روستیک شکل می گیرد و ساده گرایی، آرامش و حداقل گرایی اتاق شومینه را تقویت می کند.

شومینه نه تنها فضای نشیمن را تعریف می کند، بلکه می تواند در فضاهای دیگر ویلا نیز حضوری جذاب داشته باشند, به عنوان مثال شومینه در کنار یک جکوزی با چشم اندازی زیبا، فضایی رویایی و آرامبخش خلق می کند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]